Семейството: Идеология на Центъра - Космизъм, Учителя Мун

Posted on
 • понеделник, 26 януари 2015 г.
 • by
 • ФЕДЕРАЦИЯ ЗА МИР
 • in
 • Labels: , , , , ,
 • Семейството като център на любовта и щастието. Семейството в идеиологията на д-р Мун, Космизма
  Семейството: Идеология на Центъра - Космизъм
  Семейството като център на любовта и щастието. Семейството в идеиологията на д-р Мун, Космизма
  От Книгата: Благословията и Идеалните семейства
  На Преп. Сан Мьон Мун

  Семейството като център на любвта и щастието

  Защо семейството е толкова ценно за нас? Защо толкова много се привързваме към семейството си? Защото то е основата за свободни действия с център родителската любов. Семейството е мястото, където всички можем да бъдем щастливи заедно. Семейството е училището на истинската любов.

  Семейството е етичната основа на обществото и фундаменталния модел на организация. В такова семейство любовта се превръща в стандарта, критерия за ценностите.

  Трябва искрено да обичаме нашия съпруг (съпруга), за да можем да обичаме света. Няма радост за един мъж без жена, като негов партньор. Същото се отнася и за всяка жена.

  Семейството като стандарт за новия свят

  Семейството е абсолютния стандарт за света. В него е основата за установяването на новата история, новия свят и новия космос. То минава отвъд всяка идеология и философия.
  Как да възпитаме
  спокойни и щастливи деца
   
  Как децата развиват Емпатия?
  "Космизма" е идеология за постигането на единство между дух и тяло, за установяването на семейство, като есенция на любовта и сврързване на този идеал с духовния и физическия свят.

  Семейството е хоризонталната основа за свързването на света. Нацията и светът започват от семейството. Светът винаги е отразявал семейството, какъвто и да е бил. Идеалния свят трябва да бъде установен с център четири-позиционната основа на семейството.

  Мястото където се раждаме и живеем в любов

  Кои са най-важните моменти в нашия живот? Момента, когато се раждаме, бракосъчетаването ни и момента на нашата смърт, са най-важните моменти в живота ни. Ние трябва да бъдем родени в сърдечна семейна среда. След това създаваме семйство, за да установим четири позиционната основа. 

  Когато установим това, като универсален модел на земята, Божията воля и човешките копнежи ще бъдат изпълнени. Семейството трябва да бъде установено, за да придаде на света съдържанието и формата, направлявани от вселенския закон. 

  Трите поколения трябва да се обединят в едно. Така миналото, настоящето и бъдещето ще бъдат единни. Такова семейство ще бъде способно да живее в щастие, дори посред най-големите бедствия на света. Когато бащата е щастлив, цялото семейство е щастливо. Когато майката е щастлива, цялото семейство е изпълнено с щастие. Когато децата се радват, цялото семейство прелива в радост. Семейството е мястото, където целия свят може да бъде щастлив едновременно. 

  Кой е кулминационния момент, към който Бог се е стремил през цялата история? Това е семейството - семейство в което всичко е свързано и обединено в любов. Създаването на такова семейство бе първоначалната мисия на Адам и Ева. Ние можем да постигнем пълно единство с Бог, като живеем с Него в семействата си.  
  Семейството като център на любовта и щастието. Семейството в идеиологията на д-р Мун, Космизма

  Преход към Истинска любов

  ИСТИНСКА ЛЮБОВ И ЗАБРАНЕНА ЛЮБОВ. Любовта е най-великата и най-могъщата сила във вселената и извор на живот и щастие. Актът на любовта е отдреден...
  Семейството като център на любовта и щастието

  Ползата от Брака и Семейството за Обществото

  Семейството е основата за здравото общество и световния мир Ползата от Брака и Семейството за Обществото
  Семейството в идеиологията на д-р Мун, Космизма

  Хиляди сключват брак в международна масови сватби

  Международните сватби, като път за разрешаване на световните конфликти. Любовта няма граници. Публикувано от РОЙТЕРС                
  Семейството като център на любовта и щастието. д-р Мун, Космизма

  Какво е семейството? Училище на любовта

  Какво е семейството? - място на репресия и болка или източник на любов? Съществуват две крайни становища...