Силата на Усмивката: Усмивката е Здраве

Posted on
  • сряда, 14 февруари 2018 г.
  • by
  • ФЕДЕРАЦИЯ ЗА МИР
  • in
  • Labels: ,

  • Силата на Усмивката

    Искрената усмивка ни прави по-красиви, може да ни помогне в кариерата и в личния живот

    Един от първите и най-ярки символи на щастието е именно усмивката. Именно така ние правим не само себе си щастливи, но и хората около нас, защото както знаем усмивката е заразна. Макар че, често сме чували изрази и съвети като „Бъди по-позитивен“ или „Усмихвай се повече“, понякога забравяме за тяхното практикуване.

    Усмивката привлича положителна енергия в живота ни

    С усмивка можете да привличате не само положителна енергия, но и много приятелства. Когато се запознавате с някого, задължително му се усмихвайте искрено, защото така му показвате, че го харесвате, а и вие ще изглеждате по-симпатични в неговите очи.

    „Истинската усмивка е външен израз на вътрешното състояние и тя трябва да идва от сърцето“, твърди Дейл Карнеги в книгата „Как да градим пълноценни отношения“. Усмивка има полза, защото тя поражда у другите щастие, което се връща като бумеранг към нас. „Хората, които се усмихват, често са по-дружелюбни, имат по-добро чувство за хумор и са по-харесвани в обществото“, твърди и психологът Арт Маркман. Освен че са по-красиви, усмихнатите лица се възприемат и като по-искрени и компетентни.

    Ползи за взаимоотношенията и здравето ни

    Усмивката има и финансова стойност; Тя увеличава склонността на хората да ви вярват. Ако допуснете грешка в работата си, усмихвайте се! Така шефът ще бъде по-снизходителен към вас.

    Усмивката върши чудеса и при дългогодишните връзки. „Двойките, които се смеят заедно, остават заедно“, твърдят Алън и Барбара Пийз. Смехът означава преди всичко свързаност.

    Доказано е, че смехът ни предпазва от грип и настинка и дори намалява кръвното налягане. Усмивката действа и като болкоуспокояващо, благодарение на ендорфините, които тялото ни освобождава. Това ни кара да се чувстваме по-здрави и щастливи. В резултат, хората, които се усмихват, живеят по-дълго.

    Японците си тестват усмивката преди работа

    Униформата й изглежда добре, с карирано шалче, синя шапка, всичко й е изрядно. Но служителката в японските влакове Мицуе Ендо трябва да прави още едно нещо всеки ден - да премине теста за усмивки.

    Ендо, работеща в трескавата гара Шинагава в централно Токио, застава пред компютър с камера, който отчита усмивката й. Когато тя е намусена, на екрана излиза 0, но щом се захили широко, се отчита цифрата 70.

    Оптичният тест се състои в изчисляване на ъгъла на устните, като се отчита щастливо или нещастно лице. Използва се в 15 от 72-те натоварени гари.

    "Усмихването помага при контакта с клиенти. Мисля, че атмосферата е по-спокойна с усмивка.", казва Ендо, която настанява клиентите и им проверява билетите.