Любовта и "Коренът на злото"

Posted on
  • четвъртък, 9 октомври 2008 г.
  • by
  • ФЕДЕРАЦИЯ ЗА МИР
  • in
  • Labels:
  • Какъв наистина е КОРЕНЪТ НА ЗЛОТО?

    Може ли да дискутираме малко въпросите: Какво точно е било ГРЕХОПАДЕНИЕТО? Какво е забранения плод? Защо пък нещо случило се в първото семейство е довело до толкова мног зло, войни, насилие и корупция през историята? Как се връзват и обясняват тези неща?


    Синвол или буквален е ПЛОДЪТ докарал ЗЛОТО?

    Има ли буквално дърво на познанието? Аз не съм виждал! Не е ли това символ? Символ на какво? ПОЗНАНИЕТО в староеврейската традиция има две значения "интелектуално познание" и "сексуално познание". Кое от двете е забранения плод? Да не е второто? Не е ли второто което всеки родител ще забрани на малолетните си деца? Не е ли незрялата сексуална любов чиито плодове са зло потомство? Значи "не вкусвайте от плода на това (сексуално) познание" е било само временна команда, докато Адам и Ева не достигнат зрялоста необходима за семеен жовот, за да бъдат добри родители, и поставят началото на семейсто, от там род, нация и свят изпълнени с Божията любов.

    Сексуалността
    е в центъра на Божия идеал


    "туй дърво по средата на градината ли растеше ?"
    Кое? Дървото на сексуалното познание ли?
    Да казва се че е в центъра на Божието творение. С други думи сексуалността е в центъра на Божия идеал.

    ПЛОДА на това познание са децата

    И разбира се ПЛОДА на това познание е раждането на деца. Те може да са добър плод (добро потомство) или зъл плод (грешно потомство), в зависимост от това дали плода на любовта е зрял или непринципен и незрял! Явно е бил второто, ако съдим по резултатите? Че и ако бяха консумирали сексуалната любов правилно, щеше ли да си крият сексуалните органи?


    Консумирането на ПЛОДА
    е консумирането на СЕКСУАЛНАТА ЛЮБОВ


    Да ако бяха консумирали сексуалната любов правилно, щеше ли да си крият сексуалните органи? Ако беше реален плод щеше да прикрият или ръцете си или устата, но не и сексуалните си органи.

    и кучетата също правят секс... без да си прикриват "сексуалните органи" след това....за разлика от адам и ева...

    Точно така! Кучетата и въобще животните на са съгрешили. Те никога не са получавали тази запове... "Да не вкусват от плода на (сексуалното) познание", докато не достигнат необходимата емоционална, сърдечна и психологическа зрялост. А при животните тази зрялост е въпрос на инстинкти не на духовно развитие. Същите тези инстинкти и нагони ги има и у човека, но ако духа на човека бе развит, духовните желания за любов, красота и добро щеше да ръководят, а физическите нужди за сън, храна и секс да са винаги в подкрепа на духовните желания. С други думи, не да живеем за да ядем, а да ядем за да живеем. Не да си задоволим инстинктите като нараняваме и ущетяваме другите, а понякога дори да жертваме физическите си нужди и удобства но да направим другите щастливи...

    На колко години са били Адам и Ева?



    Много християни приемат че Адам и Ева са се родили възрастни. Но ако вземем в предвид колко време е необходимо на едно бебе да развие координация, и колко пъти ще пада в процеса на научаване... представете си голямо тяло на възрастен с един ден координационни умения... ще си разбие черепа при първото падане. Затова Бог е по-умен от тези християни и е направил хората да се раждат бебета...

    Още повече ако Адам и Ева бяха пропуснали това, то щеше да стане начина по който и всички ние щеше да се раждаме. Нима мислите че Адам и Ева са нямали пъп? В пубертета младежите имат Физическа зрялост за секс но не и психологическа зрялост...

    Ранните сексуални връзки

    Ранните сексуални
    връзки водят до сериозни последствия не само за Адам и Ева но и за младите днес. Това което те посяха в градината "свободния секс", днес светът го жъне... Не случайно и днес, тинейджърите са най уязвими на влиянието на свободния секс, алкохола и наркотиците.


    ПЛОДА на това познание е раждането на деца. Те може да са добър плод (добро потомство) или зъл плод (грешно потомство), в зависимост от това дали плода на любовта е зрял или непринципен и незрял!

    Ролята на родителите във възпитанието

    Дали наистина причината едните хора да са добри, а другите лоши е в зрялата или незряла любов на родителите им? Да, какъв е човекът се определя не само генетично , но и от куп други обстоятелства като възпитание , семейна среда , приятели , житейски обствоятелства и прочее. Но понеже от психологията знаем, че първите 3 години са най-определящи за формирането на личността, то и ролята на родителите явно е най-определяща.

    Не че всички деца, родени извънбрачно, всяко изоставено дете , всяко дете отглеждано от самотен родител, нямат шанс да бъдат добри. Въпроса е, че детето трябва да получи и преживее зряла и истинска любов
    за да развие сърцето и характера си.

    Защо има страдание в света?

    Още повече, тук говорим за това, че историята на човечество е изпълнена със зло, насилие, войни и страдание поради това, че първите човешки предци не са достигнали зрялост преди да консумират сексуалната любов. От тук и незрялата, егоистичност става вкоренена в човечеството. От тук и светът става доминиран от животинските ни инстинкти и страсти а не от истинската любов, както е бил Божия първоначален идеал.