Методът Силва: Силата на мисловната визуализация в "Алфа ниво"

Posted on
  • вторник, 15 март 2011 г.
  • by
  • ФЕДЕРАЦИЯ ЗА МИР
  • in
  • Labels: , , , , , ,
  • Методът Силва, Методът на Хосе Силва, Силва Метод, Алфа ниво визуализация, контрол на ума
    Методът Силвa
    Силата на мисловната визуализация в "Алфа ниво"
    Методът Силва, Методът на Хосе Силва, Силва Метод, Алфа ниво визуализация, контрол на ума
    Хосе Силва взаимства техника за визуализация, която е използвана в Спорта за подобряване на рекордите. За 25 години чрез Методът Силва повече от 10 милиона курсанти са се научили как да използват умствена си сила, за да постигат своите цели.
    Спомням си когато прочетох, Методът Силва за контрол на ума, "Ти, лечителят". Вече бях практикувал и усетил силата на визуализацията в "Алфа ниво." Веднъж си намерих загубения паспорт. Просто се отпуснах и го видях в дъното на гардероба. Бръкнах и беше точно там. 

    Но започнах да използвам визуализацията още по-ефективно, когато прочетох обясненията на Хънгджин дадени в откровение от духовния свят. Той обяснява, че ако се молим за някого трябва да визуализираме и да си го представим все едно той е пред нас. Говорейки му нашите духовни тела се докосват и той усеща нещата които казваме на подсъзнателно ниво. Затова е много важно да чувстваме как той приема нашата любов, как сърцето му се отваря. Така много от предишно съществуващите проблеми ще изчезнат. Духовните бариери между нас ще паднат. Признавам това има огромен ефект в семейните взаимоотношения

    Ако не знаете, Хънгджин е синът на най-успешния религиозен лидер на 20 век, д-р Сан Мьон Мун, за когото Баба Ванга и Нострадамус предсказват, иницирал стотици проекти за мир. А Божественият Принцип на д-р Мун обяснява защо ние сме по-ефективни когато успокоим физическото си съзнание. Тогава 'духовната ни душа' е свободна да стане субект и действаме отвъд ограничените си физически възможности.

    Принципът обяснява, че имаме духовно тяло, с 5 духовни сетива; зрение, слух, допир, мирис, вкус... осъзнавме по-добре Метода Силва. Методът Силва е всъщност метод, който позволява да отключим силите на духа си. Но защо ефективната сетивна проекция, Творческа визуализация, Съзидателна визуализация, е толкова ефективна и може да промени живота ви? Това е защото духът ни не разсъждава двуизмерно, както мозъкът, а използва образи и чувства. 


    Така Принципите на д-р Мун спомагат да разберем силата на Метода Силва за контрол на ума е Ментална динамика. Хосе Силва е уцелил нещо което съответства на универсалните Божии принципи. А в книгата си Бърт Голдман описва промяната която трябва да направим към положително мислене в живота ни. 

    Аз съм дулбоко благодарен за книгите и практическите упражнения които Методът Силва дава, на духовно ниво нещата могат да бъдат разбрани още по-добре от Обединителните принципи на д-р Мун. Препоръчвам да се запознаете с тях. виж...


    Как да използвате метода Силва

    "Много полезен метод", споделя Росица Вакъвчиева, "За мен това състояние е вид медитация, при която човек се докосва до онова свещенно място, за което всички духовни учения говорят. От това ниво човек може да се издигне над несъзнаваното, над своите емоции и мисли и да се препрограмира."

    „Как да използвате метода Силва” който е програма за постигане повишена енергия и по-здрав дух? Този метод за мисловна визуализация се базира на някои основни приницпи които може да разберете от предишните ми статии:


    Методът Силва: Силата на ПОЛОЖИТЕЛНИТЕ ПРЕДСТАВИ
    Силва Метод: Умът ни може да ни излекува или разболее
    Как точно работи Методът Силва?

    Всеки човек може да се възползвате от нея, като се научите да работи на Алфа ниво. Това е умствената честота на която е постигнато оптималното ниво за усъвършенстването на нови знания и за припомняне на вече наученото. Всъщност това е състоянието в което се успокояваме, точно преди заспиване; състояние в което физическото ни съзнанеи се отпуска, релаксира и това отваря пътя духовното ни съзнание да вземе превес. Така се освобождават неограничените ни духовни способности да лекуваме, разрешаваме проблеми, предизвикваме събития и постигаме успех.

    Според медота на Силва човек трябва да е напълно спокоен, за да достигне до алфа нивото. Силни образи свързани с представата на желаните емоции по време на визуализация спомагат образите да се реализират по-бързо. Но от Приницпа разбираме, че състоянието в което духа ни трябва да контролира физическото съзнание трябва да е постоянно. Това е състоянието в което духът е субект над тялото.
    Мозъкът върви срещу това което помислим

    Мозъкът ни (физическото съзнание) винаги се притеснява. Така той върви срещу всичко което си помислим - понеже веднага започва да го поставя под съмнение и да търси какво би могло да стане погрешно. Поради това, всяка една мисъл или желание моментално поражда страхове и представи противни на желаните от нас.

    Тези представи, макар и нежелани, влияят на реалността и личното ни състояние, като предизвикват болести, инциденти и проблеми в живота ни. Духът и първоначалната ни природа остават подтиснати, като в затвор. Това блокира духовното ни развитие.


    Нещо повече, когато физическото в нас доминира, ние имаме обща база с низш духовен свят, чието духовно влияние допълнително подсилва лошите ни навици и проявата на проблеми в живота ни. Това е причина и за многото семейните проблеми които разяждат обществото. Методът на Силва спомага да поставим духовната си душа като субект и разрешим тези проблеми из корен.

    Достигането на алфа състояние чрез медитация премахва блокиращото влияние на мозъка и спомага да поставим духът над тялото. Състоянието е нещо средно между полубудно и полузаспало, но ефекта е, че се чувстваш по-буден, по-бодър с по-бистър и свеж ум. Това е състояние в което духовните ни способноти са освободени. Духовната ни душа е субект и поради това много висш и добър духовен свят може да работи с нас и да ни подкрепя. В това състояние сме неспособни да мислим и творим зло.

    Някои смятат, че не трябва да се допуска да заспим. Те погрешно мислят, че ефектът се губел, но не е така. Ако се отпуснеш и мислиш за принципни, красиви неща и се оставиш да заспиш, след като се събудиш ще откриеш, че съзнанието ти е много спокойно, чисто и ясно. Нещо повече, духовната ти чувствителност и интуитивност са много силни. Това е така, обяснява д-р Мун, понеже духовното ни съзнание е станало субект над физическото, което само пречи и блокира духовния ни потенциал.


    Ханс Дейонг, инструктор номер едно по метода Силва и други инструктори могат да помогнат да освободите вашата латентна мисловна мощ и да откриете гения във вас. Но може да го практикувате и сами със абсолютно същия ефект. С авто-тренинг ще се научите: - как да развиете и да поддържате позитивно мислене чрез упражнения за почистване на ума, за да го подготвите да приема информацията бързо и лесно.


    Прости и лесни за следване практики ви помага да достигнете и поддържате състоянието на Алфа, докато си визуализирате вашия нов, успешен образ. Първоначално това може да е броене назад за да се успокоите. Но ако имате навика да се молите и медитирате дълбоко това може да не е задължително. Важното е да доведете съзнанието си в това релаксирано състояние в което духът ви да вземе превес.

    Какво е открил Хосе Силва?

    Знаете ли, че същите методи които Силва развива са открити и използвани много успешно от "Спортната психология". Светоени шампиони след тренировките отделят време да визуализират как подобряват резултатите си. Това води до реални подобрения на постиженията им. Хосе Силва обаче доразвива много техники и методи с които да можем да използваме тези свои неограничени духовни способности във всички други области на живота ни.

    Създателят на метода Силва е Хосе Силва – роден на 11 август 1914 год. в град Ларедо – Тексас в мексиканско семейство. Останал без баща на 4 години, Хосе започва работа още 6-годишен. Създава собствена работилница за радиоапарати, която по-късно се разраства в преприятие за радиоелектроника. Наред с работата обаче, Хосе се самообразова в любимите си области – психология и мозъчната дейност.

    Как да развием духовните си сетива
    Гледане на ръка: Линиия на Сърцето
    Силните фрази: СИЛНИТЕ ДУМИ
    Култура на сърцето
    Хосе Силва достига до прозрения, отнасящи до работата на мозъка. След дългогодишна работа, като използва най-напредничавите идеи от психологията, Хосе разработва система за контрол на ума, включваща мисловна визуализация, концентрация с утвърждения (вид хипноза или автохипноза) и релаксация. Този метод е известен като Силва метод и днес е популярен в почти всички страни по света.

    Този метод се оказва изключително ефективен – чрез него хората са научават да лекуват себе си и другите (дори от разстояние), да преодоляват напрежението, лошите навици, неувереността, да решават проблемите си от всякакъв характер и да постигат целите си чрез контрол на ума. Методът Силва е всъщност препрограмиране на ума.

    Почти всички наши заболявания и проблеми се дължат на нашето програмиране.

    Отрицателното програмиране

    „Ние се научаваме как да се разболяваме в много ранна възраст. Всъщност ние биваме програмирани с послания като „ако си намокриш краката, ще настинеш“. Мозъчните неврони приемат това програмиране като инструкция, като заповед, която трябва да бъде изпълнена. И тъй – това послание се превръща в самоосъществяващо се предсказание. Ние наблюдаваме как другите се разболяват. Представяме си как същото се случва на нас. Това предизвиква тревога. Тревогата също е програмиране…Картините, който пазим в ума си, действат като заповеди – те трябва да се изпълняват. Нашите мисли и думи се превръщат в програми.“ Хосе Силва


    Ако сме програмирани да мислим отрицателно, то ние се затваряме в схема на провали, нещастия, лошо здраве. За да се промени животът ни – трябва да се препрограмираме. Именно това прави методът Силва.

    Специфичното в този метод е че визуализацията и утвържденията се правят в ментално състояние, наречено АЛФА НИВО. Това е състояние, при което мозъчните вълни се забавят почти наполовина от нормалната си честота. Алфа нивото отговаря на спокойното, естествено състояние, в което сме когато заспиваме или се събуждаме. Когато навлезем в това ниво, мозъкът ни и най-вече дясното полукълбо(или както го нарича Хосе Силва – царството на мисълта, чувствата и емоциите) работи за нас. Тогава можем да регулираме функции, които в друго състояние са неконтрулируеми. Алфа нивото е състояние на релаксация, но не пасивна релаксация, а активна, когато подсъзнателните способности могат да се контролират. В това ниво ние преминаваме от физическия свят в своя вътрешен, творчески свят. Всъщност ключът в Силва метод е алфа нивото. Често дори само влизането в нивото е достатъчно, за да настъпи значително подобрение в здравословното и психическо състояние на човек.

    Силата на релаксацията


    „Влизайки в това състояние, вие изпитвате божественото чувство на себевглъбяване. Вие усещате какво става във външния свят, но не сте активно в него.“

    „Когато достигнете алфа нивото няма да бият камбани, няма да прозвучат сирени, нито ще чуете глас, съобщаващ: „Това е алфа нивото“. Просто ще се почувствате по-добре.“ Хосе Силва

    Хосе подрежда обучението по този метод в 40 сеанса, по един за всеки ден, като основната схема е в следните няколко стъпки:

    Седнете удобно, затворете очи и отпуснете тялото си. (Най-добре е упражненията да се правят сутрин след ставане. Може да си вземето и душ преди тях за по-добър комфорт).

    Следва ключовият момент на навлизане в алфа нивото – броене обратно от 100 до 1. Обратното броене има отпускащ ефект. Бройте бавно, безмълвно, като оставяте 1 секунда между числата. Програмата за 40-те дни е:


    - обратно броене от 100 до 1 десет сутрини.

    - обратно броене от 50 до 1 десет сутрини.

    - обратно броене от 25 до 1 десет сутрини.

    - обратно броене от 10 до 1 десет сутрини.

    След тези 40 дни все по-лесно и бързо ще можете да достигате до алфа нивото и вече ще е напълно достатъчно броене обратно от 5 до 1.

    В началото на обучението, за по-лесно достигане на алфа нивото, Хосе Силва препоръчва преди броенето да направите и мускулна релаксация. Тя включва постепенното насочване на вниманието към различните части на тялото и отпускането им - от върха на главата, шията, раменете, тялото…до пръстите на краката.

    Когато стигнете до 1, това е е моментът за визуализацията и утвържденията. Тук можете да създадете своя мисловен екран. Хосе Силва е установил, че най-добри резултати се получават, когато очите са на около 20 градуса над хоризонталата(макар и затворени).

    В книгата си „Методът Силва за контрол на ума. Ти, лечителят“ Хосе Силва разказва за стотиците случаи, когато тежко болни хора успяват да се излекуват благодарение на тези визуализации. Разказва примерно за човек, излекувал се от рак, който всеки ден в състояние на алфа ниво си представя и „вижда“ тумора все по-малък, представя си че е в тялото си и вижда своята имунна система, вижда своите бели кръвни телца, които гонят и унищожават раковите клетки. В това състояние човекът повтарял своето утвърждение: „Всеки ден съм все по-добре“.

    Хосе подчертава, че не отрича медицината. Силва е само начин, който да подпомогне оздравяването.

    Визуализацията - мисловните образи имат сила


    Първия път когато използвах визуализация бях загубил нещо важно. Успокоих се, визуализирах го и видях точно къде се намира. След практика открих, че поставяйки духа си като субект мога да визуализирам и променя за броени минути вредни навици, тежки чувства.

    Тези визуализации могат да бъдат не само за здравето, а и за проблеми от всякакъв характер. Изградете си мисловен образ за себе си такъв, какъвто искате да сте и го „вижте“ в алфа нивото, за да се препрограмирате (виж темите за визуализацията и утвържденията).


    Следващата стъпка включва броене във възходящ ред. Такова броене активизира. Добре е да се дадат команди, от рода на: „Сега ще броя до 5. Щом достигна до 5 , ще отворя очи, чувствайки се чудесно, по-добре от преди“. Когато стигнете до 3, отново си напомнете командата. Когато стигнете до 5, отворете очи и потвърдете: „Аз съм напълно буден, чувствам се отлично, по-добре от преди“.

    Когато се научите бързо да достигате до алфа нивото, упражненията ще отнемат само 2-3 минути. Аз пък направо влизах в състояние на дълбока молитва и описвах нещата такива каквито искам да бъдат. Описвах как бих желал да се чувствам. Дори във семейните взаимоотношения това се оказа че има огромен положителен ефект.

    Следвайки този метод ще можем да добием способност да лекуваме другите, дори от разстояне, да развием ясновидски способности и т. н. Обучението можете да провеждате сами, следвайки указанията от книгите, а можете да посетите и курс. Вече има такива курсове и в България. Срещи се провеждат в Посолството на Мира в София.

    Аз лично съм го практикувал сам, променяйки метода от броене към директна медитация и молитва. Използвайки същия метод на релаксация открих че мога да шофирам дори 24 часа без да ми се приспива. Просто се успокоявам и поставям духа си в позиция на субект. На духа ни не му се спи.

    Методът Силва, Хосе Силва, Силва Метод, Алфа ниво визуализация, контрол на ума
    Ще ми е интересно ако сте практикували Методът Силва да споделите свои впечатления и постижения.

    Методът Силва, Хосе Силва, Силва Метод, Алфа ниво визуализация, контрол на ума


    Методът Силва, Хосе Силва, Силва Метод, Алфа ниво визуализация, контрол на ума
    Използвана литература:
    „Методът Силва за контрол на ума. Ти, Лечителят“ Хосе Силва; Д-р Робърт Стоун
    „Методът Силва за контрол на ума“ Хосе Сива; Филип Мийл

    Методът Силва, Хосе Силва, Силва Метод, Алфа ниво визуализация, контрол на ума

    Щастието от ЛЮБОВТА!

    "Истинското щастие се създава във връзката с другите... Любовта е в основата на преживяването на истинска радост"...Семейството е училището на тази любов. Още...
    Методът Силва, Хосе Силва, Силва Метод, Алфа ниво визуализация, контрол на ума

    Красотата на Вселената!

    Удивително видео! Вселената и колко малки сме ние! Вижте най-големите познати планети... Невероятно видео!
    Още...

    Методът Силва, Хосе Силва, Силва Метод, Алфа ниво визуализация, контрол на ума

    Логиката на любовта!

    Днес проблемите не могат да бъдат решени със силата на логиката... Нашите проблеми могат да се решат само с логиката на любовта. Още...
    Методът Силва, Хосе Силва, Силва Метод, Алфа ниво визуализация, контрол на ума

    1 comments:

    ФЕДЕРАЦИЯ ЗА МИР каза...

    Спомням си когато прочетох, Методът Силва за контрол на ума
    "Ти, лечителят". Вече бях практикувал и усетил силата на визуализацията в "Алфа ниво" според Обединителните принципи на д-р Мун и обясненията дадени в откровение от духовния свят от неговия син. Той обяснява, че ако се молим за някого трябва да визуализираме и да си го представим все едно той е пред нас. Говорейки му нашите духовни тела се докосват и той усеща нещата които казваме на подсъзнателно ниво. Затова е много важно да чувстваме как той приема нашата любов, как сърцето му се отваря. Така много от предишно съществуващите проблеми ще изчезнат. Духовните бариери между нас ще паднат. Признавам това има огромен ефект в семейните взаимоотношения.

    Все по-добре с Метода Силва - Методът Силва: Ефективна сетивна проекция, Творческа визуализация, Съзидателна визуализация, която ще промени живота ви. Методът Силва за контрол на ума е Ментална динамика на Хосе Силва. Бърт Голдман описва промяната която трябва да направим към положително мислене в живота ни.

    Аз съм дулбоко благодарен за книгите и практическите упражнения които Методът Силва дава, но духовно ниво нещата могат да бъдат разбрани още по-добре от Обединителните принципи на д-р Мун. Препоръчвам да се запознаете с тях.