Щастието в семейната любов: Оргазмът и съвестта

Posted on
  • петък, 17 декември 2010 г.
  • by
  • ФЕДЕРАЦИЯ ЗА МИР
  • in
  • Labels: ,
  • Щастието в семейната любов: Оргазмът и съвестта

    Когато оргазмът не идва...

    Сексуално здраве   : Когато оргазмът не идва... - оргазъм, секс, удоволствие,

    Защо толкова много жени се оплакват, че не могат да получат оргазъм? Защо лъскавите женски списания изобилстват от съвети, борещи да привлекат вниманието, за това как най-лесно да се постигне разтърсващо сексуално удоволствие? Защо някои жени не успяват да се насладят на секса?


    Отговори на тези въпроси има клиничният психолог Сийма Хингорани, която твърди, че страхът от забременяване или опасността от полово предавани болести могат да попречат на женското сексуално удоволствие.

    Страховете и несигурността неизбежно водят до проблеми с удоволствието от сексуалната любов. Оргазменото разстройство е доста разпространено сексуално смущение, което засяга начина, по който жената достига най-високата точка на удоволствието по време на сексуална активност. Жените не са в състояние да изпитат оргазъм, независимо от достатъчната сексуална възбуда. Пълното сексуално задоволяване идва на основата на сигурната, безопасна връзка, която семейството гарантира. Разбира се говорим за семени взаимоотношения на пълно доверие, което гарантира чувството на сигурност, вътрешен мир и е основа за пълно щастие.

    Стресът неизбежно намалява нивата на тестостерона. Поради това изследанията доказват, че в гарантираната семейна среда на доверие сексуалната задоволеност далеч ндминава тази при свободните сексуални връзки. Но разбира се, правенето на любов не е умение, с което хората се раждат - трябва да се научи как да се дава и получава сексуална стимулация и удовлетворение, пояснява д-р Хингорани. Нещо повече, безусловното отдаване за парньора е най-трудно и най-ценно в областта на сексуалните взаимоотношения.

    Поради различни причини - културни, религиозни или лични, някои жени не се чувстват удобно да обсъждат и да проучват различните сексуални техники, които могат да предизвикат или усилят оргазма. Но в крайна сметка трябва да знаем, че не външните техники гарантират пълното задоволяване, а наличието на абсолютно духовно единство. С други думи, когато всички духовни и физически сетива се концентрират на тази любов, без наличието на причини за съжаление, опасения, страх, които са налични при извънбрачните и предбрачните връзки.

    Вярно е, има представителки на нежния пол, които не гледат на секса като на нормална и приятна част от отношенията с партньора. Такива втълпени морални предразсъдъци също могат да бъдат пречка за щастието. Поради това е важно да разберем и моралната и духовната ценност на секса. Момента на пълно духовно и физическо единение в сексуалната връзка е и момента в който ставаме едно с Бог - вертикалното и хоризонталното се обединяват. Поради това сексуалната връзка е най-святото и красиво преживяване. Сексуалната любов е в основата на създаването на нов живот, на любовта и постомствената линия. Поради това с нея не трябва никога да се злоупотребява лекомислено и заради моментното щастие. Тя винаги има дълготрайни и дълбоки духовни последствия.

    Множествените оргазми
    Жените могат да се наслаждават на няколко оргазма без тялото им да се нуждае от време, за да възстанови сексуалната си енергия.

    Еротичните филми също играят роля в създаването на нереалистични очаквания за значението и продължителността на половия акт.

    Много млади жени са объркани и озадачени, когато сексът не се окаже толкова приятен и завладяващ за тях, както е по филмите. Само в сихурната среда на здравия брак, с течение на времето можем да изградим все по-силна и пълна задоволеност.

    Сексуална дисфункция
    Разстройството на женската сексуална възбуда (FSAD) се характеризира с липсата на сексуално желание, намалено либидо и липсата на лубрикация, което причинява затруднено или болезнено сношение или невъзможност за оргазъм. Всеки един или комбинация от тези симптоми могат да пречат на удоволствието от секса, поясняват специалистите. Но в сигурността на семейната среда, съпругът постепенно може да се научи как най-пълно да предразполага нейните чувства, за да могат двамата да постигнат пълно, обладаващо и красиво задоволяване. Тогава по-горните проблеми автоматически изчезват.

    В такива случаи е важно двойките да вложат усилия за създаване на по-интимни отношения. Жените трябва да осъзнаят, че е полезно да споделят с партньорите си това, което ги възбужда.

    Лечение
    При сексуалното смущение може да се наложи опознаване на собственото тяло, за да се открие какво доставя удоволствие. Има книги и филми, които също могат да са от полза. Но най-важното е парньорите да се научат да разбират един друг. Мъжът трябва да има желанието да вложи усилия да предразположи жената емоционално, а не прибързано да задоволи собствените си страсти и желания. Тогава той ще открие колко по продължителено и пълно е удоволстието дори за самия него.

    Истинската, безусловна любов е единствения правилен начин за постигане на сексуално удоволствие!