Повече помним първата целувка от първия секс

Posted on
 • сряда, 12 януари 2011 г.
 • by
 • ФЕДЕРАЦИЯ ЗА МИР
 • in
 • Labels:
 • Наука за целуването: Повече помним първата целувка от първия секс

  По-големи са шансовете да си спомняме за първата целувка, а не за загубата на девствеността, смятат учените. Повечето от нас, с 90% подробности могат да си спомнят първата целувка, защото това е първото романтично преживяване, което завинаги остава в нашата памет.

  Научният експерт Сара Киршенбаум посвети книга за значението на целувката. Тя твърди, че първата целувка определено се запомня от жените, въпреки че самата целувка им е донесла доста по-малко усещания, отколкото са очаквали.

  ЛЮБОВ И ЖИВОТ
  Любовта и целта на живота
  Последници от неправиилното използване на любовта
  Необходимостта от отговори и решения в любовята
  В книгата "In The Science of Kissing: What Our Lips Are Telling Us", Киршебаум пише, че мъжете смятат целувката като средство, за да стигнат до някаква цел, като възможност по-късно да правят секс.

  Жените, от друга страна най-често се опитват да намерят някакво дълбоко значение от целувката, така оценяват връзката въз основа на него, което често води до недоразумения с партньора.

  Мъжете също така целуват агресивно,тъй като искат да накарат дамата да се влюби в тях. Тестостеронът, който се предава с чести, но кратки целувки по-дълго време остава в организма и може да накара жените много по-бързо да се влюбят.

  Силата на любовта: Анти-стрес терапия
  Идеала на Международните сватби на д-р Мун -
  Презервативите не намаляват младежка бременност
  Вестници гърмят с Новини от Одвъдния свят
  Презервативите: Троянския кон на СПИН
  Фактори за хомосексуалното психично отклонение
  Методът на Силва: Разяснение на Принципа