Повече помним първата целувка от първия секс

Posted on
  • сряда, 12 януари 2011 г.
  • by
  • ФЕДЕРАЦИЯ ЗА МИР
  • in
  • Labels:
  • Наука за целуването: Повече помним първата целувка от първия секс

    По-големи са шансовете да си спомняме за първата целувка, а не за загубата на девствеността, смятат учените. Повечето от нас, с 90% подробности могат да си спомнят първата целувка, защото това е първото романтично преживяване, което завинаги остава в нашата памет.

    Научният експерт Сара Киршенбаум посвети книга за значението на целувката. Тя твърди, че първата целувка определено се запомня от жените, въпреки че самата целувка им е донесла доста по-малко усещания, отколкото са очаквали.

    ЛЮБОВ И ЖИВОТ
    Любовта и целта на живота
    Последници от неправиилното използване на любовта
    Необходимостта от отговори и решения в любовята
    В книгата "In The Science of Kissing: What Our Lips Are Telling Us", Киршебаум пише, че мъжете смятат целувката като средство, за да стигнат до някаква цел, като възможност по-късно да правят секс.

    Жените, от друга страна най-често се опитват да намерят някакво дълбоко значение от целувката, така оценяват връзката въз основа на него, което често води до недоразумения с партньора.

    Мъжете също така целуват агресивно,тъй като искат да накарат дамата да се влюби в тях. Тестостеронът, който се предава с чести, но кратки целувки по-дълго време остава в организма и може да накара жените много по-бързо да се влюбят.

    Силата на любовта: Анти-стрес терапия
    Идеала на Международните сватби на д-р Мун -
    Презервативите не намаляват младежка бременност
    Вестници гърмят с Новини от Одвъдния свят
    Презервативите: Троянския кон на СПИН
    Фактори за хомосексуалното психично отклонение
    Методът на Силва: Разяснение на Принципа