Д-р Сан Мьон Мун

Posted on
  • вторник, 25 ноември 2008 г.
  • by
  • ФЕДЕРАЦИЯ ЗА МИР
  • in
  • Labels:

  • ШАМПИОН НА МИРА
    .
    Американския сенат връчва почетна награда Корона на Мира на Д-р Мун


    Усилията на Д-р и Г-жа Мун за установяване на Световен Мир бяха официално признати от Американския сенат. На Капитолийския хълм, през 2004 г., им беше връчена почетната награда Корона на Мира. Парламента на Южна Корея не се забави и последва примера.

    Лидери от над 200 нации от цял свят изпратиха истински корони с изящна и уникална изработка в признание на техните усилия за постигането на Световен мир, диалог между религиите, нациите, расите и културите. В България Короните на Мира бяха символично връчени от представител на Првославната църква.

    Често наричани Истински Родители, със съпругата му, Хак Ча Хан Мун, те има 14 деца и вече над 30 внука. Всички те са посветени на същата цел и визия за установяване на Божия Идеален свят на земята. Той няма лична собственост и не е оставил наследство на децата си. Всичко което е създал чрез усилията на живота си е оставил в полза на човечеството за изграждането на бъдещия свят на мир, хармония и любов.

    С работата си Д-р Мун е повлиал значително на съвременната епоха. 144 Есета на политически и религиозни лидери, както ина световно известни учени свидетлстват за приноса на Д-р Сан Мьон Мун за света и за техния личен живот. "Работата на Преподобния Мун и неговото движение могат да преместят планини и може би един ден ще служат, като опората на архимед за промяната на света", заявява проф. д-р Мортън Каплан от Чикагския университет. "Запознайте се с обхвата на дейностите на д-р Мун. Учете, за да разберете виждането, което той предлага за бъдещето, и тогава решете за себе си дали виждате Божията ръка зад всичко това", призовава Д-р Фредерик Зонтаг от Колежа Романа.

    В основата на учението на Преподобния Сан Мьон Муун е разбирането за централната роля на семейството в установяването на здраво общество и разрешаването на всички социални проблеми. Д-р Муун е създал и спонсорирал стотици организации и проекти посветени на Световния Мир работещи във всички свери на човешкия живот.

    Световен фестивал за мир

    Световния фестивал за мир цели да вдъхнови лидерите от всички сфери на обществения живот както и самото общество за нов порив и визия в усилията за мир.

    Синът на д-р Мун организира Световния фестивал за мир в десетки нации по целия свят. В Парагвай зала за 25 хиляди души не бе достатъчна. Хората показват толкова огромен интерес. Министърът на туризма заявява: „Целия Парагвай се интересува от това събитие, а тази зала е прекалено малка и трябва да има готовност за препълване.” Полицията блокира движението на колите цели десет пресечки, нещо което не е правено никога в историчта на нацията. Дори при Папското посещение това не се е случвало.

    Само опашката за билети се проточва над двадесет пресечки със десетки хиляди чакащи. Дори и когато вали и през ноща чакащите остават, само и само да могат да присъстват на събитието. Вестниците правят снимки от хеликоптер на този невероятен прецедент. „Никога в историята на Парагвай не е имало подобно събитие. Това Движение за мир раздвижи цялата нация”, коментира един от националните вестници. Фестивалите за мир по цял свят довеждат десетки и стотици хиляди до вътрешна промяна и огромна надежда за бъдещето.


    "Най-успешната нова религия на миналия век"
    Изпълнителния директор, на Института за изучаване на Американските религии, Гордън Мелтън, нарича движението на преп. Муун, „Най-успешната нова религия на миналия век.”

    Пътя към мира "The Path of Peace"

    Сенатор Амос Броун: "Той бе винаги неразбран. Същото се случи и с Мартин Лутер Кинг, което се случва и с д-р Мун." Посланието му за мир заплаши тези които са религиозно тесногледи. Някои му отвръщат с нетолерантност, но той продължава да прегръща лидери от всяка вяра, инвестирайки себе си и движението си за да обедини общностите на вярата. "Той е човек с визия, но и с желанието и способността да направи тази визия реалност. Има и други религиозни традиции които имат средствата, но нямат волята и желанието, но д-р Мун определено е много твърд в решеността си." Джон Уинфрей, Старши пастор в Баптистката църква: "Той може да обича хората които не се съгласяват с него. Това е нещо голямо. Има много малко такива духовно велики хора, които могат да прегърнат някой с абсолютно противоположна вяра и да говорят с него."

    Д-р Мун твърди, че Междурелигиозен съвет в ООН е пътя за спиране на световните конфликти


    Преп. д-р и г-жа Мун със Бившия президент на Коста рика в Палата на мира, Чон-пьонг, Кореа. Президенти нобелисти, признати учени и религиозни лидери посещават д-р Мун в Палата на мира.

    Кореецът, Сан Мьон Мун, сега на 89 години, обещава да доживее 100. Той е твърдо решен да доведе няколко световни промени. Първо, да гарантира създаването на Междурелигиозен парламентарен съвет в ООН; Да гарантира кооперирането на световните религии в усилията за мир; Да издигне нов модел на световно управление по-добър от Демокрацията; Да премахне световните граници; Да създаде световна магистрала със супер бързи влакове; Да премахне пропастта между бедни и богати; и да спре аморалността като издигне семейните ценности. Няколко от идеите му са вече подкрепени от световни глави и правителства.