Брак и секс

Posted on
  • неделя, 14 декември 2008 г.
  • by
  • ФЕДЕРАЦИЯ ЗА МИР
  • in
  • Labels:
  • Брак и секс

    Сексът, или половото общуване, както и сънят, е нещо твърде индивидуално. Онова, което изпълва с удоволствие даден човек, може да бъде анатема за другиго.

    Много несполуки в брака водят началото си от половата несъвместимост. Мъжката импотентност (безсилие) и женската фригидност (полова студенина) са един от главните фактор.

    Ако погледнете повърхностно, ще ви се стори, че роднинските усложнения, паричните трудности, различията в характерите и други подобни са причините за провала на един брак. При бракоразводно дело малцина биха признали, че сексуалния дискомфорт е причината за липса на семейно щастие при тях. И много брачни двойки дори не подозират връзката между отсъствието на полова радост и това, което смятат като основание за развода.

    Лекарите много добре са запознати със зависимостта между сексуалните разстройства и невротичните оплаквания на техните пациенти. Те знаят, че жени, страдащи от липса на сексуално внимание, се оплакват от куп психосоматични смущения, като болки в гърба, хронично главоболие, менструални неразположения, стомашно-чревни разстройства, безсъние, нервност депресия и много други.

    В обикновения случай е твърде трудно да се живее със съпруга, която е полово незадоволена. Жената изразява своята потиснатост със свадливост (“кълве” съпруга си), раздразнителност, внезапни избухвания и обливания в сълзи. Тя може да изяви осуетената си полова радост във фанатично чистене у дома, изразходвайки по този начин насъбралите се незадоволени чувства. Много жени пренасят не само към мъжете си чувството, че са сексуално нещастни, но и към децата си, без да осъзнават кое ги кара да се държат така.

    Много мъже смятат, че жена, която е фригидна, не желае сексуални връзки и следователно не може да се радва на половия акт. Това е неправилно. Жените стават фригидни, защото мъжете им имат ограничени представи за истинската природа на половата любов. Твърде малко жени са фригидни по рождение. Грамадното мнозинство са станали такива поради начина, по който мъжете им се отнасят към тях.