Брак и семейство

Posted on
  • четвъртък, 24 януари 2008 г.
  • by
  • ФЕДЕРАЦИЯ ЗА МИР
  • in
  • Labels:
  • Любовта е най-великата и най-могъщата сила във вселената и извор на живот и щастие. Актът на любовта е отдреден да се осъществи в съответсвие с божествените принципи, най-красивото, свято и върховно преживяване. Но ако този акт е проявена по един непринципен, егоистичен начин, той става най-мръсното, най-деградивното и срамно преживяване. Затова непозволената или забранената любов е също много разрушителна сила, която причинява раздразнение, разочарование и страдание.
    Разводът и влиянието му върху родителите и децата

    _razvod.jpg Предполагам, всеки учител се е изправял пред деца, чиито родители са разведени или им предстои развод. По мои наблюдения, последствията и влиянието на развода върху личността на децата се подценява сериозно. Колко голямо беше учудването ми, когато при посещение в дом за деца, лишени от родителска грижа, служителка ми каза, че за децата нямало значение дали за тях се грижи жена или мъж. В същото време аз почти щях да се разпадна емоционално, защото десетки момичета и момчета наоколо се бутаха с лакти, за да се доберат до мен, викайки: "Татко, татко..."

    Психология на развод

    След протеста ни срещу опитите да бъде установена процедурата на бързия развод в България немалко хора... Голяма част от мъдростта на миналото бе загубена и заменена с идеи, противоположни на брака. Много от тези идеи са пропагандирани по целия свят, чрез медиите и други средства за разпространение на културата. За да съхраним и установим култура, благоприятстваща брака, гореспоменатите идеи трябва да ги идентифицираме, да се отърсим от тях и да ги захвърлим. Всеобщата мъдрост трябва да бъде възстановена.

    Приоритет ли е семейството ни?

    Понякога приемаме семейството за даденост и забравяме да инвестираме време и любов в него. Едва когато се намираме в трудни ситуации, ние оценяваме по един естествен начин кое е най-ценно и важно за нас - семейството, близките и приятелите ни. Изгубили се във вихъра на ежедневните ни задължения, изведнъж става толкова лесно да изтървем тази динамика.

    Продължава...
    Тате, остани си в къщи

    father_boy.jpg

    Времето с децата би трябвало да е най-прекрасната част от живота ни... Според някои не е важно колко време прекарваш с децата си, a дали времето е качествено или не. Те смятат, че да си добър родител е достатъчно да ги осигуряваш. Вероятно това извинение е довело до тъжните статистики, че днес в нацията бащите ( а и много майки) прекарват по-малко от 10 минути дневно с децата си.

    Продължава...