митове за женския оргазъм

Posted on
  • сряда, 24 февруари 2010 г.
  • by
  • ФЕДЕРАЦИЯ ЗА МИР
  • in
  • Labels:
  • Истини и митове за женския оргазъм

    momaМного векове назад са се насадили митове за жените, които показват завидна устойчивост. Дали всички са верни обаче?

    Жените, които не получават оргазъм, са фригидни

    Грешно.

    50% от жените, които водят редовен полов живот, изпитват редовно оргазъм, 35% от време на време, 15%- никога. Само 2% от последните са фригидни. Работата е там, че фригидните жени не просто нямат оргазъм, а не изпитват никакъв интерес към секса и не се възбуждат.

    Вагиналният оргазъм е по-важен от клиторния

    Грешно. И за това е виновен Форйд, който смятал, че клиторният оргазъм е резултат от полова незрелост, защото могат да го получават млади жени. Той мислел, че възрастните жени трябва да имат задължително вагинален оргазъм. Днес сексолозите напълно отхвърлят това твърдение и дори спорят наистина ли има различни видове женски оргазъм и какви са точно.

    По-добре да имате едновременен оргазъм

    Вярно, донякъде. По-рано се мислеше, че това е някаква психологическа приумица на двойките. Но не точно- за жените е по-приятно, ако партньорът продължи да се движи още известно време след като са свършили. При мъжете обаче именно едновременният оргазъм доставя най-голямо удоволствие.

    Жените, които мастурбират, се научават да получават оргазъм

    Вярно. При оргазъм жените трудно могат да повторят усещанията, получени при мастурбация, но все едно- така разучават тялото си.

    Има женска еякулация

    Грешно. Изхвърлянето на прозрачна течност при жените се смята за голяма ценност в порно индустрията, а споровете каква е тайнствената субстанция продължават 62 години. Докато през 2002 г. се доказва, че това е просто смазка, която излиза навън при свиване на мускулите. При това тя не е признак на силен или слаб оргазъм.

    Семейните отношения убиват сексуалното удоволствие

    И грешно, и вярно. Омъжените жени статистически по-често получават оргазъм. Дълготрайните отношения позволяват на жената „да си избере" най-подходящите видове секс, снемат притесненията й, но... оргазмите й стават по-кратки и слаби.

    Оргазмът не е важен за жените

    Грешно. Първо- защото повечето жени изпитват психологическа неудовлетвореност, второ- защото кръвта се отича от половите органи четири пъти по- бавно, заплашвайки самото генекологично здраве на жената.