Българите са на изчезване

Posted on
 • четвъртък, 13 май 2010 г.
 • by
 • ФЕДЕРАЦИЯ ЗА МИР
 • in
 • Labels: ,
 • Процеса е необратим:
  Българите са на изчезване


  Докато Европа се знае, че до 2050 ще бъде с преобладаващо Мюсюлманско население, България с бързи темпове става циганска държава. До 20-30 години българите няма да сме мнозинство в България.


  Данните са взаимствани от:
  tirith


  Германското правителство вече оповести статистиките, че до 2050 година, преобладаващото и население ще бъде мюсюлманско поради по-голямата им раждаемост. Подобна е ситуацията на повечето западни Европейски държави.

  Населението ни намалява с най-високите темпове в Европа

  Ниската раждаемост е огромен проблем и за Българското население, което намалява с най-високите темпове в Европа. До 20-30 години българите вече няма да сме мнозинство в България. Този факт не е изненада за специалистите. На българските семейства в българия се пада раждаемост 1.3 сравнено с 4 на ромските.

  Ромското население се удвоява на всеки 10 години

  При нарастването на процента на циганите в България се вижда ясен темп на удвояване след всяко преброяване:

  1980 - 1% от населението на България.
  1990 - 2.5% от населението на България.
  2000 - 4.6% от населението на България.
  2010 - 10% от населението на България.

  Темповете на увеличаването на циганите и намаляването на българите остава същия - удвояване на всяко десетилетие. Което означава...

  2020 - 20% от населението на България.
  2030 - 40% от населението на България, което с 10-тина % турци и още 1-2% други малцинста, ще направи малцинствата мнозинство, а българите ще сме малцинство, а в преспектива след 2050-а ще станем едно доста екзотично изчезващо малцинство.

  Някои върли националисти веднага ще скочат за две неща - защо не споменавам турците, а също и ще тръгнат да обвиняват циганите. И в двата случая няма да са прави. Българските турци са много по-адаптирани в българското общаство и макар че имат по-висока раждаемост от българите, тя е със съвсем малък превес, през годините са си запазвали 10% от населението на България и нямат по-висок демографски потенциал от българите например.

  А ромите не са виновни за това, че българите нямат деца.
  Вижте тази примерна графика:  Нищо че в момента населението ни намалява с най-високите темпове в Европа, а и в Света, от дадената графика се вижда, че ако я нямаше циганската раждаемост населението на България щеше да се топи многократно по-бързо.
  От графиката се вижда и как за 3 поколения може мнозинство от 90% да се стопи до малцинство.
  Просто отидете в Сливен, Столипиново... и вижте по колко деца имат, вижте след това как познатите ви имат по 1, максимум 2 деца, а накрая си помислете прабаба ви колко деца е имала.

  Демографски е изчислено, че фертилноста трябва да е 2.1 раждания на жена за да може един народ да продължи да има същите размери и след години. Това е минимума! Всичко надолу означава намаляване.
  Следващия праг е 1.6 раждания на жена и ако се падне под този праг демографският срив става невъзвратим и се попада в спирала на намаляване на населението.
  Българите в момента са доста под тази спирала - под 1.3 раждания на жена, а не могат да си го позволят. Японците например са със същата раждаемост, но там 99% от населението е етнически японци, а малцинствата не се различават много по раждаемост.

  В България обаче и двете малцинства имат по-висока раждаемост от българите, като циганската раждаемост е в пъти по-висока. Не помага и това, че младите българи бягат в чужбина с децата си.

  Единствените, които могат да решат проблема са самите българи.
  Ако всяко семейство има 3 вместо 1 дете тенденцията за намаляването на процента на българите ще се преустанови, а след 20-25 години, когато baby boom поколението стане във фертилна възраст и продължи практиката за тридетно семейство, можем да очакваме и край на спада на населението.

  Това за жалост обаче няма да стане. Нито един от сегашните политици няма да направи стъпки в тази посока и то не защото има някаква конспирация срещу българите, ами просто защото са си политици, които мислят за рейтинги и знаят, че няма да си ги вдигнат ако карат хората да имат по 3 деца.
  Също така и българина принципно си е свикнал да говори, а да не действа.
  Перфектен пример в тази посока е прославеният Мартин Карбовски.
  Много ми допадат повечето от статиите му и специално тези за ниската раждаемост и проблемите около нея. Обаче е станал вече на 40 години човека, не може вече да претендира, че е от "младите", а едно дете не е направил. Пък и да направи пак никаква полза. Всичко под 3 е недостатъчно, а не виждам много 20-30 годишни да искат по 3 деца.

  А и сега е момента. Докато дойде време след 20-30 години хората от моето поколение да взимаме решенията в държавата, вече ще е прекалено късно.

  Жалко за България - навърши успешно 13 века, но до 14-ти май няма да стигне.

  Павел Начев


  За тези, които са толкова политически коректни, че не ги устройва думата циганин - може да си вземат от тук и да си заместват където трябва в текста със следните чуждици:
  ром, роми, ромската, ромското, ромските, както и любимото ми - българи от ромски произход и/или индобългари.