Как да подобрите здравето на детето си и да избегнете антибиотиците?

Posted on
  • събота, 17 юли 2010 г.
  • by
  • ФЕДЕРАЦИЯ ЗА МИР
  • in
  • Labels:
  • Как да подобрите здравето на детето си и да избегнете антибиотиците?

    Усмихнато и здраво детеВ тази статия пиша за антибиотиците и тяхното въздействие върху организма на детето. Ще спомена няколко начина за подсилване на имунната система, благодарение на които, то може по-лесно да се пребори с грипове и настинки от всякакъв тип.

    Какво е основната предпоставка за правилно развитие на здраво дете?

    Основната предпоставка за правилно развитие на здраво дете е здравословната храна, богатата на витамини и с баланс между въглехидрати, белтъчини и мазнини. Много е важно да се даде добър старт в живота на израстващото дете. Този старт се дава чрез храненето му с чисти плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, прясно мляко и млечни продукти. Освен това е нужно да го пазим от токсини и вредни химикали.

    Какво са антибиотиците?

    Антибиотиците са чудо на медицината. Обаче, те са както полезни така и вредни за организма на човек, особено на подрастващите деца. Понякога не можете без тях, но в повечето случай ви се разминава. Добре е да знаете, че повечето остри инфекции, от които боледува детето се причиняват от вируси. А срещу тях антибиотиците са безсилни.

    Кога се прибягва до антибиотици?

    Внимавайте с антибиотиците! Давайте ги на детето само тогава, когато наистина се налага и винаги след консултация с лекар. Може антибиотиците да са едно от най-големите открития на медицината, обаче понякога употребата им е неоправдана.

    Какво е скритото въздействие на антибиотиците върху организма на човек?

    Покрай вредните бактерии, антибиотиците убиват и част от полезните за организма бактерии. На тяхно място се заселват болестотворни микроби, паразити или гъбички. След това се предписват още антибиотици, за да се изтребят поредните вредни микроби. И така се стига до порочен кръг, който не е никак благоприятен за детето.

    Прекалената употреба на антибиотиците увреждат нервната система, черният дроб, имунната система и т.н. При децата трябва да се избягват, защото пречат на нормалното им развитие.

    Какви са алтернативите?

    При създаването на подходящи условия, организъма на детето може лесно да се справи с болестотворните бактерии. Освен това, при всяко успешното оздравяване и преборване на инфекциите, организма на детето става по-силен.

    Избягването на антибиотиците прави детето по-издръжливо на инфекции, запазва здравето му и генетичния му потенциал.

    Има само един начин за бързо и сигурно справяне с инфекциите. Разковничето е в добре работещата и силна имунна система, защото само тя отговаря за защитните сили на нашето тяло. Децата ще бъдат здрави, щастливи и игриви, стига да подсилим техния организъм им с необходимите им витамини и минерали.

    Как работи силната имунна система?

    1. Имунната система създава преграда и не допуска микробите да влезнат в нашето тяло.
    2. При проникване на микроби в тялото на човек, имунната система ги открива и ги унищожава преди да се размножат.
    3. Ако болестотворните микроби успеят да се размножат, имунната система поема защитната сила на организма и го пази, докато не премахне всички микроби.

    Как да подобрим защитните сили на детския организъм?

    Има няколко начина за укрепване на имунната система и те са:

    • каляване на детето;
    • защитата на детето от вредни вещества ( на детето е нужен чист въздух и качествена храна );
    • стимулиране на душевното развитие на детето ( казват, че колкото повече се смее детето, толкова е по-здраво );
    • детето трябва да се храни здравословно ( храни, които му осигуряват всички необходими витамини и минерали );

    Начините за укрепване на имунната система, които изброих, ще ги опиша по-подробно в следващи статии. Тук ви предоставям няколко клипа на д-р Петър Найденов, д-р Вилма Михайлова, Ели Хорозова, д-р Юлия Цветкова, Цветина Асенова и Светла Петкова.

    д-р Петър Найденов за кампанията "Зима без антибиотици"

    д-р Вилма Михайлова - стомашни заболявания, колики,...

    Ели Хорозова

    Ръководител на консултативен център За здравна култура 'Целебер' и лидер на международна мрежа за здраве АкваСорс.

    д-р Юлия Цанкова

    специалист-педиатър и хомеопат

    Цветина Асенова

    Как децата да растат здрави и енергични

    Светла Петкова

    майка на две деца разказва за опита с продуктите на АкваСорс

    Няма нищо по-хубаво да гледаш как детето ти расте здраво и енергично. Искате ли и вашето дете да расте здраво? Може ли храните, с които в днешно време го храните да му осигурят жизненоважните за него витамини, минерали и микроелементи? Заради това го хранете здравословно и поддържайте имунната му система в добро състояние.