Предпоставките за развод според изследване на Психолози

Posted on
  • събота, 17 юли 2010 г.
  • by
  • ФЕДЕРАЦИЯ ЗА МИР
  • in
  • Labels: ,
  • Психолози: Предпоставките за развод

    Любовта в семейството е основата на щастието, както за родителите така и за децата, но какви са шансовете да се окажеш разведен през следваите 10 години...


    Благодарение на дългогпдишни проучвания и експерименти, учените твърдят, че са съставили формула, която с добра точност определя вероятността вашият брак да оцелее, съобщава вестник “Дейи Телеграф”. Напук на заклетите романтици, проучването сочи, че пизнаци от ежедневието и поведението на дадена личност могат да посочат вероятността за евентуален развод.


    На базата на тази формула, учените открили и 15-те предпоставки на проваления брак. Те съветват бъдещите ладоженци да ги имат впредвид преди да направят голямата крачка.


    1) Ако си жена, оженила се преди 18 годишна възраст, шансовете да се окажеш разведена през следваите 10 години са цели 48%.


    2) Често жената иска деца много повече от своята по-силна половинка. Проучванията сочат, че в тези случаи шансът за развод е повече от 2 пъти по-голям, отколкото при двойки със сходни възгледи по въпроса с децата.


    3) Ако имате 2-ма сина-38,9% вероятност за провал. При две дъщери процента скача до 43,1.


    4) Ако сте мъжага с високи нива на тестостерон, вероятността да се провалите в семейния живот е 43% по-висока от по-женствените ви събратя.


    5) Родители, чиито деца са с диагноза синдром на Хиперактивнст с дефицит на концентрация (ХДК) се развеждат 22,7 процента повече от родители с по-спокойни отрочета.



    6) Ако преди текущия ви брак сте съжителствали дълго с друг любовен партньор, има повече от 2 пътипо-голяма вероятност да не успеете да се нагласите към брачния живот, в сравнение с тези, които никога не са имали сериозна връзка.


    7) Ако не сте се усмихвали за снимки в ранна детска възраст, явно сте си заклет темерут. Поучването сочи много по-голяма вероятност за развод при намусените малчугани отколкото при слънчевите дечица.


    8) Ако претърпите аборт, детето ви е мъртвордено или почине скоро след раждането, провалът на брака нараства с 40 %.


    9) Ако жената се разболее от рак или множествена склероза, вероятността тя да бъде изоставена от мъжа си е 6 пъти по-голяма, отколкото ако болният е мъжа.


    10) Ако сте жена от кавказки произход, връзката от разстояние е с 98% шанс за провал, през следващите 6 годни. Ако сте с испански произход процентите са 80, апри афро-американките- 72%.


    11) Ако сте танцьор или хореограф вероятността за развод е 43.05%, което е доста в сравнение с !9,15% при математиците и 22,5% при дресьорите на животни. Изводът е, че страстната натура явно си казва своето.


    12) Фермерите имат едни от най-стабилните бракове с доказана едва 7.63% вероатност за развод. Към групата на стабилните бракове се нареждат и ядрените физици с 7,29% и офталмоозите с едва 4.01% провали.


    13) Ако единия от партньорите е претърпял мозъчна увреда, вероятността за край на брака е 17 на сто.


    14)При афро-американки първият брак среща 47% шанс за несполучие; при испанките процента е 37, а при азиатките 20.


    15) И накрая ако жената е активно служеща военна, вероятността за развод е грандиозните 250% по голяма, отколкото ако военният е мъжът.


    Все повече обективни научни изследвания показват, че зародиша на болестите разяждащи нашето общество – престъпност, наркотици, бедност, сексуално предавани болести и т.н. – се кроени в разпадането на семействата. Добрите семейства произвеждат добри граждани, които създават добри нации, които влияят целия свят към добро. Лошите семейства произвеждат граждани със сериозни проблеми които формират изпълнени с проблеми нации и от там един изпълнен с проблеми свят.

    Рязко се увеличава процента на децата които израстват без баща. От 17% през 1970 г. те вече надминава 40%. А проблемите с престъпността, наркотиците, алкохолизма, самоубийствата при такива деца са 10-15 път по-големи отколкото при деца израстнали в семейства с двама родители.

    Това са последствията от културата на свободния секс и развода. Ясно е до какъв разрушителен социален ефект те доведоха света само за 50 години. Репорт на Съвета на Американските семейства от 1995 г. заключава, че разрешението на повечето социални проблеми се намира във възстановяването на културните стойности свързани с брака и семейството. Още данни...