Основни характеристики на успешните семейства

Posted on
 • вторник, 8 ноември 2011 г.
 • by
 • ФЕДЕРАЦИЯ ЗА МИР
 • in
 • Labels: , ,

 • Характеристики на успешните семейства

  Американско изследване от 80-те години разкрива основните характеристиките на успешните семейства. Изследването, продължило 20 години, е ръководено от д-р Ник Стинет и Джон Дефрейн, Университета в Небраска, и включва 14 000 семейства от 27 националности.

  Интервюираните семейства са от различни етнически и религиозен произход, от различни нива в обществото и с различно ниво на образование. Завършекът на това дългосрочно и много скъпо проучване са тези 6 характеристики на силните семейства:

  1. Силните семейства съзнателно прекарват значително количество време заедно;

  2. Членовете на силните семейства са силно посветени един на друг;

  3. Силните семейства комуникират чувствата си по позитивен начин;

  4. Силните семейства имат ясно изразена религиозна ориентация;

  5. Силните семейства умеят да се справят със стреса;

  6. Силните семейства изразяват оценяване и разбиране едни към други.

  Оказва се, че да имаш силно семейство не е толкова сложно. Просто трябва малко повече воля и решимост да се фокусираме върху тази толкова важна сфера от нашия живот живот!

  Всеки осъзнат човек разбира, че не парите и властта ни правят щастливи, а наличието на истински взаимоотношения, най-вече в семейството ни. Ако изучаваме Обединителния принцип на д-р Мун, разбираме, че развитието на сърцата ни и способността да живеем за другия е най-основната цел във физическия ни живот.

  Книгата на Исус Гонзалес Лосада, Истинска Любов и Забранена Любов, разкрива много от психологическите, социологически и исторически факти около любовта. Теологическия контекст в който той ги поставя още по-силно спомага да разберем историята на човечеството във връзка с любовта, както и идеалите към които се стремим.

  Любовта е най-висшата ценност
  Всяко зло започва от незрялата любов