Есе за Любовта и Прераждането: "Преродени без Любов"

Posted on
  • сряда, 28 септември 2011 г.
  • by
  • ФЕДЕРАЦИЯ ЗА МИР
  • in
  • Labels: , , , , , , ,
  • "Преродени без Любов"
    Есе за Любовта и Прераждането

    Илюзия ли е любовта, както
    твърди "Теорията за Прераждането"
    За прераждането се дискутира много. Едни не вярват, а други са убедени, че то съществува. Теорията за прераждането, през историята, е станала оправдние за кастите и оставянето на милиони да умират от глад, понеже това им било кармата в този живот (реинкарнация). Последствията са ужасяващи. Десетки милиони страдат, мизеруват, гладуват и умират поради една такава философска грешка.

    Теорията за Прераждането се базира на погрешна интерпретация

    Къде предубедено, къде от духовна слепота живите спомени дадени ни от хора живяли в миналото са бли интерпретирани като спомени от предишен живот. Но когато разберем истинското обяснение причината за този феномен стават съвсем ясни. Теорията за прераждането обаче се оказва далеч от реалността.

    Послания от духовния свят
    Емануел Сведенборг: живота в духовния свят
    ПИСМАТА ОТ ФАТИМА
    Има много известни случаи по света, в които „преродени“ хора разказват с голяма точност спомени от предишния си живот. Понякога тези спомени са толкова детайлни, че заинтересувани са проверявали архиви от миналото и се оказвало, че твърденията им са верни. Обикновено, за да си спомни всичко твърдящият, че е прероден бива подложен на хипноза, като в много от случаите се стига до поразителни прилики с живота на действително съществувал човек.

    При по дълбок разпит на хипнотизирания се оказвало, че наистина духът на другия човек от миналото е тук и влияе земния човек. Оказало се, че това което от духовна слепота хората са интерпретирали като свой предишен живот е всъщност просто духовно влияние от други личности живели в миналото, които продължават да искат да имат влияние на земята чрез тялото на конкретния човек.

    1. Без физическото тяло духът не може да израстне до съвършенство. За това вредните навици и егоизма е много трудно да бъдат променини в духовния свят.

    2. Хората от духовния свят се завръщат и кооперират с хора на земята, имащи подобна мисия и диспозиция

    Вярно, това коопериране погрешно е било тълкувано като реинкарнация, но не е. Много различни духовни хора могат да се кооперират с земния човек, дори и от утробата. Те са си грешни духове, така че могат и да помагат и да вредят. Прочетете по-подробно в ИМА ЛИ ПРЕРАЖДАНЕ

    Защо това се среща най-често при децата?

    Най-честите случаи за такива спомени се появяват при деца, като с течение на времето спомените избледняват и се размиват в съзнанието им. И това е съвсем естествено. Духът на земното дете е първоначално по-слаб, от този на духа кооперирал се с него. В този период духът от духовния свят доминира с неговите, мисли, спомени и познания. Но с времето това бързо се променя. Духът на земното дете има собствено тяло и поради това израства много по-бързо. Така с времето духовното влияние и доминиране на коопериралия се дух отслабва.

    Така загадката за многото лични подробности разказани от „преродения“, се оказва един естествен, но неправилно интерпретиран феномен: Човешкия дух може да израстне до зрялост единствено във връзка с тялото. Понеже имаме само един живот, след което отиваме за вечността в духовния свят, на неразвитите духове им е нужно да се върнат и кооперират с хора на земята.

    Поради този факт, човекът който твърди, че е преживял миналия си живот всъщност приема спомените на духа, като свои собствени. Защо се получава това?

    В духовния свят нашите мисли, чувства, спомени и т.н. се възприемат от събеседника ни не външно, чрез думи, а той реално вижда, чувства и преживява това което му предаваме, така все едно той самия го преживява.

    Духовното комуникиране не е реинкарнация

    Ако човекът получаващ тази информация имаше отворено духовно зрение, той щеше да види духът с когото разговаря като отделен човек. Такъв е случая с Гаспарето, който ги вижда, разговаря с тях, но в същото време тялото му реагира на техните мисли и чувства. Така известни художници от миналото рисуват невероятни творби чрез него. Но той вижда, че това са известни художници от миналото и не го интерпретира като свои предишен живот, както вярващите в прераждането биха направили.

    Обясненията на някои психолози за самото прераждане се крие в страха от смъртта. С това си вярване човекът, който вярва в прераждането превъзмогва страха и ужаса си, като приема, че ще продължи да живее и след смъртта си. Друг фактор, на който те обръщат внимание е, че голям процент от хората твърдящи, че са преродени са жители на страни, в които самото прераждане е част от религията им. Не са малко и случаите, при които съвпада разказаното с нещо видяно по телевизията, чуто по радиото или прочетено отдавна в някоя книга. Мозъкът ни незнайно защо „забравя“ от къде точно помним точния случай и може да ни обърка тотално.

    Удобно ли ни е да вярваме в прераждането

    Естествено, че е удобно да се вярва в прераждането, като сигурно няма човек, който да не желае духът му да се преражда в друго човешко тяло на всеки 70-80 години, но като се замисли човек това не е така. Ако прераждане наистина съществуваше най-ценните неща в живота ни щеше да са илюзия.

    Лекарствата са водеща причина за смърт
    Прераждаме ли се? РЕИНКАРНАЦИЯ
    Краят на Света е "Началото на Новия"
    Друг проблем на тази теория е, че след смъртта и да се преродим не ще си спомняме нещо от предишния си живот. Та какъв би бил смисъла тогава, че сме го живяли. Но това е много малка част от истинските проблеми с теорията за реинкарнацията.

    Ако съществуваше прераждане то истинската любов щеше да е илюзия; Семейството щеше да е илюзия; живота който живеем - илюзия. Хомосексуализма при реинкарнацията щеше да си е ок, понеже в различни животи сме с различен секс. Но не е така.

    Обединителната философия ясно разкрива, че най-важното в нашето усъвършенстване е любовта. Обединителното виждане показва как проблемите да се разрешът и пътя са създаване на мирен свят, чрез истински семейства, в които да се възпитава истинска любов.


    Нови факти разкриват пълната реалност: Реинкарнация не съществува, но хората от духовния свят се кооперират с хора на земята. ПРОЧЕТИ

    КНИГА: Истинска любов

    Чиста любов и характер
    Семейни ценности
    Прераждане, предишен живот, прераждането истина или лъжа, има ли прераждане, смърт, карма и прераждане, какви сме били в предишния си живот, изследвания за прераждането, книги за прераждане, форуми за прераждане, статии, сайтове..